... Skip to main content

Personal Branding voor Finance Consultants

Theo Mentink

Théo Mentink is al meer dan 15 jaar verbonden met de oprichters van Interim Finance Group; als trainer, adviseur en vriend. Théo houdt van avontuur, zijn carrière heeft hem op verschillende plekken gebracht waaronder Curaçao, Suriname, Eindhoven, Den Haag, Groningen en Amsterdam. Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in commerciële rollen en verschillende directieposities te hebben vervuld, koos Théo in 2007 voor het ondernemerschap. Hij richtte Recrewed op, waar hij door middel van o.a. training, advies en recruitment voor HR-functies een actieve bijdrage levert aan het effectiever functioneren van mensen en organisaties. In dit interview vertelt hij meer over zijn betrokkenheid bij Interim Finance Group.

“We introduceerden de training ‘Personal Branding’, een training gericht om jonge financials te helpen zich te profileren binnen organisaties. De training is uitgegroeid tot een vast en gewaardeerd onderdeel van de ‘Onboardingsdag’ voor nieuwe Finance Consultants”.

Recrewed en Interim Finance Group

“Voor de start van onze samenwerking gaan we circa 15 jaar terug naar de beginperiode van de eerste onderneming van Jan Hessing. Jan, die toentertijd redelijk aan het begin van zijn carrière stond, benaderde mij voor een training gesprektechnieken; op locatie, voor hem en het team. Dat beviel van beide kanten dusdanig goed, dat we besloten er een terugkerende activiteit van te maken. Maandelijks kwam ik over de vloer om het personeel te trainen, waaronder Tom, medeoprichter van Interim Finance Group.

Interim Finance Group is februari 2021 opgericht en op de eerste dag stond Théo bij het nieuwe kantoor voor de deur met een grote bos bloemen. Na het succes van de eerdere samenwerking, was het voor beide partijen duidelijk dat een dergelijke samenwerking ook voor Interim Finance Group van toegevoegde waarde zou zijn. “We introduceerden de training ‘Personal Branding’, een training gericht om jonge financials te helpen zich te profileren binnen organisaties. De training is uitgegroeid tot een vast en gewaardeerd onderdeel van de ‘Onboardingsdag’ voor nieuwe Finance Consultants”.

“Mijn tip voor jonge financials is: blijf bezig met het enthousiast oppakken van de handvatten die worden aangereikt. Verwacht geen wonderen van een training van vier uur en breng de geleerde technieken direct in de praktijk. Daarmee bouw je aan je eigen communicatievaardigheden waar je een leven lang de vruchten van kunt plukken.”

Personal Branding

“Personal Branding is een communicatietraining waarbij deelnemers bewust worden gemaakt van de effecten van hun communicatieskills en eventuele ‘blinde vlekken’ in hun presentatie. Tijdens de training leren de deelnemers om het gewenste effect te verkrijgen.”

En andere trainingen?

“De verschillende trainingen die we verzorgen zijn voornamelijk gericht op het gebied van communicatie en gesprekstechnieken. Zo is bijvoorbeeld ‘Organisatieverandering’ een opleiding die in de toekomst van grote toegevoegde waarde kan zijn voor financials. Hoe ga je om met organisatorische veranderingen, die mogelijk ook jouw rol kunnen beïnvloeden? Deze training biedt handvatten om professioneel gesprekken aan te gaan en advies te kunnen geven. Daarbij wordt dan ook stilgestaan bij de vraag hoe je draagvlak creëert om mensen mee te krijgen tijdens veranderingen. Of bij de vraag hoe om te gaan met eventuele weerstand? De training helpt bij het krijgen van overzicht en het initiëren van acties (interventies).

Heb je tips voor financials?

“De wereld verandert in een rap tempo en dat ontgaat niemand, ook financials niet. Opvallend genoeg zie ik bij de financials van nu nog steeds veel overeenkomsten met die van 15 jaar geleden. De grootste veranderingen zitten voornamelijk in hoe zij hun werk benaderen. De financials van nu lijken meer gedreven om ervaringen op te doen bij verschillende bedrijven. Ook zijn ze zich veel meer bewust van hun persoonlijke ontwikkeling en zijn ze bereid om daar actief mee aan de gang te gaan. Tijdens trainingen valt op dat ze super gedreven zijn om te bouwen aan een toekomst waar ze later trots op kunnen zijn. Die vastberadenheid is een groot verschil ten opzichte van 15 jaar geleden. Mijn tip voor jonge financials is: blijf bezig met het enthousiast oppakken van de handvatten die worden aangereikt. Verwacht geen wonderen van een training van vier uur en breng de geleerde technieken direct in de praktijk. Daarmee bouw je aan je eigen communicatievaardigheden waar je een leven lang de vruchten van kunt plukken.”

“Tot slot wil ik graag toevoegen dat ik grote bewondering heb voor het ondernemerschap waarmee in korte tijd een fantastische club met leuke, enthousiaste en kundige mensen is neergezet. Ik voel me erg ‘thuis’ en heb hoge verwachtingen voor de toekomst.”

Kennismaken?

Werken bij Interim Finance Group staat voor zekerheid, variatie en ontwikkeling. Onze Finance Consultants zijn ambitieuze financials die graag in het bedrijfsleven willen werken en verschillende bedrijfsculturen willen ervaren. De voordelen van Interim werken, met de zekerheid van een vaste aanstelling. Wil je meer weten over de rol en onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan onze Werken bij pagina en laat je gegevens achter, we maken graag kennis met je!

Solliciteer Direct! Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.