Skip to main content

Thanasis Papanastou (30), Finance Consultant Interim Finance Group

“Finance zit in mijn DNA”

Geboren en getogen in Griekenland, uit een familie waar finance in het DNA zit. Thanasis heeft een passie voor alles wat met cijfers te maken heeft, juist door de situatie in zijn geboorteland wist hij dat hij van zijn passie zijn beroep wilde maken. Na het behalen van zijn bachelor in economie, besloot hij in 2017 om zijn masteropleiding in Nederland te volgen. “Ik ben gek op Nederland; de cultuur, de mensen en zelfs het klimaat. Mijn broer koos er ook voor om in Nederland te studeren, dat maakte de stap voor mij makkelijker.” Na een jaar in Tilburg te hebben gewoond, en stage te hebben gelopen in Hoofddorp, verhuisde hij naar Den Haag. “Den Haag is leuk, maar het liefst zou ik in bruisend Amsterdam wonen. Wie weet wat de toekomst brengt.”

Wat heb je na je stage gedaan?

“Bij Stryker in Amsterdam kon ik aan de slag als Finance Specialist. Een hele mooie kans, waar ik met plezier gewerkt heb. De functie sloot goed aan op mijn studie en ik kreeg de kans om me verder te ontwikkelen. Na twee jaar merkte ik toch dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging, ik wilde meer verantwoordelijkheden”.

De overstap naar Interim Finance Group

“Ondanks dat ik vast in dienst kon treden bij Stryker, besloot ik het bedrijf te verlaten. De doorslaggevende factor was het goede gesprek met Tom; hij benaderde mij enkele maanden geleden en het klikte meteen tussen ons. Hij begreep goed wat belangrijk is, in deze fase van mijn carrière, en gaf me onafhankelijk advies. Wat ik graag wil is in een korte tijd bij verschillende bedrijven ervaring opdoen en me meer kunnen verdiepen in systemen die processen automatiseren. De rol van Finance Consultant bij Interim Finance Group sprak me aan, door de interessante opdrachtgevers en de ontwikkelingsmogelijkheden. De knoop was dan ook snel doorgehakt en ik kon vrijwel direct starten bij mijn eerste opdracht, in de rol van Junior Controller bij Danone.”

Wil jij ons team komen versterken? Lees meer over onze opdrachten, netwerk en arbeidsvoorwaarden.

Hoe bevalt het, bij Danone?

“Mijn intrede bij Danone ging gepaard met de drukste tijd van het jaar op de afdeling ‘closing time’. Als ik terugkijk op de afgelopen drie maanden kan ik zeggen dat het uitdagend is geweest om alles bij te benen; enerzijds ingewerkt te worden en anderzijds mijn werk op tijd af te krijgen. Gelukkig heb ik een hele fijne manager, die de tijd neemt om dingen goed uit te leggen en mij te begeleiden. Daarnaast kan ik via Interim Finance Group de nodige trainingen volgen om mijn kennis op te schroeven, dat geeft me veel vertrouwen. Wat ik leuk vind bij Danone is dat ze ‘fun’ en connectie maken met collega’s belangrijk vinden, juist in deze lastige tijden waarin we voornamelijk vanuit huis werken. Zo hebben we kort geleden een online kerstevent met collega’s gespeeld en hebben we eens per maand een online event waar je collega’s in een sociale setting beter kunt leren kennen.”

Hoe zie je de toekomst van een financial?

“Multidisciplinair. Kennis van finance alleen is niet (meer) voldoende, efficiënt werken is essentieel en dus zal een financial moeten beschikken over kennis van tools die bijdragen aan procesoptimalisatie, zoals Power BI. Voor mij is dit een logische stap en ik kijk ernaar uit om mijn kennis te verbreden en verdiepen”.

 

Vacatures

Ook freelancers/ZZP’ers kunnen bij ons terecht voor interessante opdrachten. Ben je juist op zoek naar een baan in vast dienstverband bij een van onze opdrachtgevers? Ons netwerk is uitgebreid en biedt mogelijkheden.

Onze Finance Consultants

swipe voor meer

Vanity Dap

Omar Asrih

Yasin Zakaria

Sander Boulnouar

Nisa Nur Günes

Marit van Otten

Juan van der Weg

Jasper Luijt

Halil Eroglu

Fatima Aktam

Daniël van Veen

Chayenne Flohr

Berkay Akturk

Dheeraj Bissumbhar

Simon van Zanten

Hilde Rongen

Leila Mohemi

Merredith Jozefzoon

Shailesh Jagroep

Mindy Lou Lima Coelho

Tuan Thai

Luuk Nieuwveen

Justiën Teunissen

Coen de Jong

Het interne team

swipe voor meer
+
-

Angelo Rechards

Head of HR & Recruitment
+
-

Jan Hessing

Director
+
-

Tom Heuvels

Director
+
-

Hidde Koopman

Recruitment Consultant
+
-

Sandrine Timmerman

HR Officer
+
-

Joette de Vlam

Talent Manager
+
-

Darryl Kaliey

Sr. Recruitment Consultant
+
-

Omar Velland

Digital Marketeer
Solliciteer Direct!