... Skip to main content

Jordy van der Made (27), Finance Consultant Interim Finance Group

“Procesoptimalisatie is waar ik energie van krijg”

De sportieve en muzikale Jordy is ambitieus en weet wat hij wil. Zijn passie ligt op het snijvlak van finance en strategisch management en dan het liefst in een complexe omgeving. Na het behalen van zijn bachelor Bedrijfskunde, een premaster in Finance en een master in Strategic Management, startte hij zijn loopbaan bij AniCura – een toonaangevende aanbieder van dierenzorg. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor het dagelijks financiële beheer van negen entiteiten in Nederland, het opzetten van het cash management systeem en het optimaliseren en automatiseren van financiële processen. Twee maanden geleden is hij ons team komen versterken als Finance Consultant en zijn eerste opdracht is bij onze opdrachtgever CMIS Group, in de functie van Procesoptimalisatie Specialist.

Wat doet CMIS Group en wat houdt jouw functie in?

“CMIS Group biedt investeerders toegang tot de Nederlandse vastgoedmarkt, door het verstrekken van hypotheken. Ze hebben eigen hypotheeklabels, zoals Merius Hypotheken en Impact Hypotheken en daarnaast een eigen hypotheekservicer Adaxio. Andere bekende merken van CMIS Group zijn De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur. CMIS Group is continu bezig met nieuwe innovatieve oplossingen voor haar klanten, waaronder het onlangs gelanceerde Impact Hypotheken, een hypotheek gericht op duurzamer wonen. Het is voor hen essentieel dat processen efficiënt ingericht zijn en verder geoptimaliseerd en geautomatiseerd worden. Mijn focus ligt bij ‘cash management’, oftewel het beheren en optimaliseren van geldstromen. Denk hierbij aan geld opvragen bij investeerders, incasseren van de leensom bij consumenten, uitbetaling van hypotheken en meer. De accuraatheid van deze cijfers is erg belangrijk, niet alleen voor CMIS Group maar ook (juist) voor haar investeerders en klanten.”

Kun je een voorbeeld geven van een optimalisatieslag waar jij bij betrokken bent geweest?

“Zeker! De dagelijkse reconciliatie van accounts was een handmatige handeling, waar een collega een hele middag mee bezig was. Erg tijdrovend en foutgevoelig, dus zijn we software aan het ontwikkelen die met behulp van verschillende datasets alle transacties automatisch verwerkt. Daarnaast zijn er verschillende controle elementen ingebouwd, zodat dagelijks reconciliatie kan plaatsvinden. Investeerders weten voortaan op dagbasis wat het uitstaande saldo is.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“De uitdaging om zaken (nog) efficiënter in te richten. Zeker in mijn nieuwe rol is het belangrijk om vrij vlot de processen in kaart te brengen, je hebt natuurlijk maar een paar maanden om impact te maken. De eerste weken neem ik uitgebreid de tijd om met zoveel mogelijk collega’s te praten en me te verdiepen in de uitdaging(en) van de opdrachtgever. Het uitdenken en implementeren van procesoptimalisaties is waar ik het meeste energie van krijg. Daarnaast krijg ik ontzettend veel vrijheid om mijn eigen aanpak te kiezen, voelt een beetje als ondernemen in loondienst!”

Waarom heb je voor Interim Finance Group gekozen? Hoe zal dit jouw carrière beïnvloeden,
denk je?

“Het is een jong en snelgroeiend bedrijf, met gedreven mensen. Ondanks dat het een startup is, heb ik alle vertrouwen in het netwerk van de oprichters, Jan en Tom. Daarnaast spreken de ontwikkelingsmogelijkheden mij erg aan, ze helpen me bij het realiseren van mijn leerdoelen en ik kan externe opleidingen naar keuze volgen (CMA, Power BI, SQL).”

Wil jij ons team komen versterken? Lees meer over onze opdrachten, netwerk en arbeidsvoorwaarden.

Hoe zie je jouw toekomst voor je, als finance professional?

“Voor Interim Finance Group heb ik gekozen omdat ik wil onderzoeken welk gebied in finance ik het leukste vind en wat voor soort bedrijf en industrie mij het meest aanspreekt. Mijn toekomstperspectief is vooral gericht op finance en accounting, in combinatie met data en in een strategische, adviserende rol. De verantwoordelijkheid van finance verschuift, van een reflecterende rol naar een meer adviserende en sturende rol. Een strategisch partner kunnen zijn vind ik belangrijk, daar zal ik mezelf nog verder in ontwikkelen.”

Wat zou je een startende professional adviseren, die een carrière in finance overweegt?

“In finance werken is leuk én er is genoeg werk. Er zal steeds meer aandacht komen voor data en automatisering, waardoor finance een meer adviserende rol zal krijgen. Zorg dus dat je zoveel mogelijk hierover te weten komt, zodat je van toegevoegde waarde kan zijn voor de koers van het bedrijf.”

Vacatures

Ook freelancers/ZZP’ers kunnen bij ons terecht voor interessante opdrachten. Ben je juist op zoek naar een baan in vast dienstverband bij een van onze opdrachtgevers? Ons netwerk is uitgebreid en biedt mogelijkheden.

Onze Finance Consultants

swipe voor meer

Vanity Dap

Omar Asrih

Yasin Zakaria

Sander Boulnouar

Nisa Nur Günes

Marit van Otten

Juan van der Weg

Jasper Luijt

Halil Eroglu

Fatima Aktam

Daniël van Veen

Chayenne Flohr

Berkay Akturk

Dheeraj Bissumbhar

Simon van Zanten

Hilde Rongen

Leila Mohemi

Merredith Jozefzoon

Shailesh Jagroep

Mindy Lou Lima Coelho

Tuan Thai

Luuk Nieuwveen

Justiën Teunissen

Coen de Jong

Het interne team

swipe voor meer
+
-

Sabine Bunink

Business Manager
+
-

Jan Hessing

Director
+
-

Omar Velland

Digital Marketeer
+
-

Angelo Rechards

Head of HR & Recruitment
+
-

Hidde Koopman

Recruitment Consultant
+
-

Sandrine Timmerman

HR Officer
+
-

Darryl Kaliey

Sr. Recruitment Consultant
+
-

Tom Heuvels

Director
+
-

Joette de Vlam

Talent Manager
Solliciteer Direct! Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.