... Skip to main content

Finance Consultant aan het woord

Jasper Luijt

Als je écht wilt weten hoe het is om bij ons te werken als Finance Consultant, dan wil je dat natuurlijk horen van een Finance Consultant zelf. Daarom hebben we een aantal collega’s benaderd en gevraagd of ze hun ervaring willen delen. In dit interview is Finance Consultant Jasper uit Heerhugowaard aan de beurt. Hij heeft net zijn bachelor Finance & Control behaald en is sinds juli bij ons in dienst.

“Een bekende van mij is Finance Consultant en bracht me in contact. Na een telefonische kennismaking werd ik uitgenodigd voor een ontmoeting op kantoor in Amsterdam.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met Interim Finance Group?

“Een bekende van mij is Finance Consultant en bracht me in contact. Na een telefonische kennismaking werd ik uitgenodigd voor een ontmoeting op kantoor in Amsterdam. Mijn eerste gesprek was met Angelo en Joette, een heel prettig gesprek waarin ik veel kwijt kon over mezelf en meer te weten kwam over de organisatie, haar processen en ambities.

De sollicitatieprocedure heb ik ook als prettig ervaren. Aan het begin had ik nog wat twijfels, ik wist niet zeker of het tempo van consultancy wel bij mij zou passen. Gelukkig was er de mogelijkheid om te bellen met een andere consultant, Luuk. Hij deelde zijn ervaringen, ook voor hem was Interim Finance Group zijn eerste werkgever. Dat stelde me gerust. Daarnaast viel het me op dat iedereen op kantoor super gemotiveerd is, echt een leuke groep mensen bij elkaar!”

Je staat aan het begin van je carrière en zal je op verschillende vlakken verder moeten ontwikkelen. Hoe verwacht je daarin ondersteund te worden door ons?

“De belofte dat elke nieuwe medewerker vanaf het begin wordt begeleid door een Talent Manager, waarmee je een persoonlijk leerplan opstelt, wordt goed nageleefd. Vrijwel direct nadat ik gestart was kreeg ik mijn eerste POP (persoonlijk ontwikkelingsplan) gesprek, waarin we samen doelen voor de korte en middellange termijn hebben opgezet. Mijn doel is om door te groeien naar Financial Data Analist, maar eerst de nodige ervaring opdoen en een vervolgstudie volgen. Het voelt heel fijn om te weten dat je werkgever met je meedenkt, zo is er nu een groep Finance Consultants binnen onze organisatie die de data-analyse kant op wil. Interim Finance Group faciliteert ons met relevante cursussen/opleidingen en on-the-job advies.”

“Het is mijn eerste fulltimebaan, dus ik heb me moeten aanpassen aan het werkende leven. Gelukkig is de opdrachtgever flexibel en de communicatie met collega’s goed. Mijn ervaring tot dusver is positief.”

En toen begon je met je eerste opdracht…

“Inmiddels ben ik inderdaad begonnen aan mijn eerste opdracht: Financieel Administrateur bij Tata Steel op de afdeling Waste Management. Daar ben ik verantwoordelijk voor de boekhouding, het controleren van facturen/kosten en het voorbereiden van financiële rapportages. Het is mijn eerste fulltimebaan, dus ik heb me moeten aanpassen aan het werkende leven. Gelukkig is de opdrachtgever flexibel en de communicatie met collega’s goed. Mijn ervaring tot dusver is positief. Voordat ik begon was ik huiverig dat consultants een hogere prestatiedruk zouden voelen, vergeleken met mensen die vast in dienst zijn bij een organisatie. Dat blijkt absoluut niet het geval, ben nu twee maanden aan het werk en merk nauwelijks verschil met (tijdelijke) collega’s bij Tata Steel.”

Wat zijn op dit moment jouw toekomstplannen?

“Mijn doel op de lange termijn, en na mijn tijd bij Interim Finance Group, is om aan de slag te gaan als Financial Data-Analyst in het bedrijfsleven. Op de korte en middellange termijn ga ik zoveel mogelijk bijleren. Zo ga ik een cursus Business English en Excel Fundamentals volgen en nog een opleiding uitzoeken die mij dichter bij mijn professionele doelen brengt.”

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt om bij ons te komen werken als Finance Consultant?

“Mijn advies voor een startende financial zou zijn: gewoon doen! Geef het een kans, het kan soms een beetje spannend lijken, maar dat valt reuze mee als je eenmaal gestart bent. Het voelt na twee maanden alsof je de collega’s al jaren kent en dat geeft je veel (zelf)vertrouwen om je opdrachten goed uit te voeren.”

Kennismaken?

Werken bij Interim Finance Group staat voor zekerheid, variatie en ontwikkeling. Onze Finance Consultants zijn ambitieuze financials die graag in het bedrijfsleven willen werken en verschillende bedrijfsculturen willen ervaren. De voordelen van Interim werken, met de zekerheid van een vaste aanstelling. Wil je meer weten over de rol en onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan onze Werken bij pagina en laat je gegevens achter, we maken graag kennis met je!

Solliciteer Direct! Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.