... Skip to main content

Finance Consultant aan het woord

Tuan Thai

Tuan is een leergierige en gedreven finance professional. Na zijn bacheloropleiding Bedrijfseconomie startte hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam aan een master Accountancy & Control. De opleiding is in de afrondende fase en Tuan is zich al aan het oriënteren voor zijn volgende studie.

Zijn gedrevenheid is niet alleen terug te zien op het gebied van studie en werk, ook in zijn vrije tijd haalt hij graag het maximale eruit. Zo is hij geïnteresseerd in verschillende culturen, reist hij graag naar zonnige bestemmingen, gaat hij geregeld uit (eten) en is hij vaak bij vrienden en familie te vinden. Hij koos ervoor om als Finance Consultant bij ons te starten omdat hij graag bij verschillende bedrijven praktijkervaring opdoet, in combinatie met een studie.

Hoe is jouw financiële carrière tot nu verlopen?

“Sinds de middelbare school heb ik al affiniteit met cijfers. Het was dan ook niet verrassend dat ik voor een economische studie koos. Na mijn bacheloropleiding Bedrijfseconomie wilde ik onderzoeken wat beter bij mij zou passen: accountancy óf finance & control. Mijn carrière startte als Assistent Controller bij XITE, waar ik voor het eerst in aanraking kwam met financial control en reporting. Daarna ben ik bij KPMG gestart, daar koos ik voor omdat ik een traineeship kon volgen waar ik praktijkervaring op kon doen, terwijl ik een masteropleiding volgde. Het was een waardevolle tijd, ik ontdekte dat ik het bedrijfsleven in wil, maar ook verder wil studeren en verschillende bedrijfsculturen wil ervaren.”

Wat zijn je volgende stappen?

“Er zijn zoveel verschillende sectoren waar ik nog aan de slag zou willen. Wat ik zeker weet is dat ik het bedrijfsleven in wil en me bezig wil houden met de financiële toekomst van bedrijven. Mijn doel is om als Business Controller aan de slag te gaan en nieuwe vaardigheden te leren, zoals Power BI. Bij Interim Finance Group kan dat allemaal.”

“Als Finance Consultant heb je veel vrijheid en ben je flexibel, dat spreekt mij aan. Zelf weet ik niet goed welke sector het beste bij me past. Nu word ik op verschillende opdrachten geplaatst en kan ik in verschillende keukens kijken. Alleen dan kan ik bepalen wat ik leuk vind, door het te ervaren. Ook de begeleiding in je ontwikkeling en de maandelijkse bijeenkomsten maken mijn baan de leukste!”

Wat maakt jouw werk uitdagend?

“De impact die ik kan maken. Tot nu toe heb ik ervaring opgedaan in een Big 4 omgeving en in het bedrijfsleven. Als je die kennis combineert kun je een effectieve bijdrage leveren aan procesoptimalisaties bij bedrijven en dat is precies wat ik wil. Mijn tweede opdracht bij Interim Finance Group is bij een internationale vastgoedbeheerder, daar ben ik nu alle processen in kaart aan het brengen. De complexiteit van deze opdracht maakt het boeiend, geen dag is hetzelfde. Als mijn onderzoek rond is krijg ik alle ruimte om processen te optimaliseren en impact te maken. Kijk er nu al naar uit!”

Wat is het leukste aan jouw werk?

“Als Finance Consultant heb je veel vrijheid en ben je flexibel, dat spreekt mij aan. Zelf weet ik niet goed welke sector het beste bij me past. Nu word ik op verschillende opdrachten geplaatst en kan ik in verschillende keukens kijken. Alleen dan kan ik bepalen wat ik leuk vind, door het te ervaren. Ook de begeleiding in je ontwikkeling en de maandelijkse bijeenkomsten maken mijn baan de leukste!”

Hoe ziet de toekomstige financial eruit?

“In finance vindt momenteel een automatiseringsslag plaats. Sommige functies worden wellicht overbodig. Als toekomstige financial is het dan ook essentieel dat je bijblijft met technologische ontwikkelingen en geïnteresseerd bent in data en automation. Je zal je flexibel op moeten stellen en bereid willen zijn om nieuwe werkwijzen en programma’s aan te leren. Maar vergeet ook niet de soft skills, zoals leiderschap en communicatie.”

Werken als Finance Consultant

Werken bij Interim Finance Group staat voor zekerheid, variatie en ontwikkeling. Onze Finance Consultants zijn ambitieuze financials die graag in het bedrijfsleven willen werken en verschillende bedrijfsculturen willen ervaren. De voordelen van Interim werken, met de zekerheid van een vaste aanstelling. Wil je meer weten over de rol en onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan onze Werken bij pagina en laat je gegevens achter, we maken graag kennis met je!

Solliciteer Direct! Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.