Mark Mousa, Finance Consultant

De jeugd heeft de toekomst

Naast zijn baan als Finance Consultant gaat Mark opnieuw aan de slag als gastdocent bij IMC Weekendschool. Stichting IMC Weekendschool stelt zich ten doel dat alle jongeren (specifiek op de plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is) van alle schoolniveaus, op jonge leeftijd zó worden opgeleid dat ze gemotiveerd hun plek kunnen innemen in de samenleving. Wij hebben ons inmiddels als organisatie aangesloten en collega Mark vertelt in dit interview meer over zijn ervaringen bij IMC.

“Iedereen in onze samenleving verdient voldoende bagage om de juiste studie-gerelateerde vervolgkeuzes te maken”

Mark en IMC Weekendschool


Mark komt uit Amsterdam West en is via de havo, hbo Finance & Control en een pre master Accountancy & Control nu bezig aan een master Accountancy & Control. Hij volgde een hbo-afstudeerstage bij KPMG en werkte daar als Senior Auditor totdat hij vorig jaar december bij ons aan de slag ging. Bij KPMG heeft Mark ervaring opgedaan met processen inrichten. In april is hij begonnen bij onze opdrachtgever 123Inkt als internal Auditor, waar hij zich wederom zal bezighouden met het inrichten van processen – dit keer tegen fraude.

Tijdens zijn periode bij KPMG raakte Mark voor het eerst in aanraking met IMC weekendschool. Hij werd op een bepaald moment ook verantwoordelijk voor het samenwerkingsprogramma.

Waarom IMC Weekendschool?

“Ik weet hoe het is om als kind te twijfelen over een studierichting. Je hebt geen idee wat je wilt en kiest willekeurig, vaak gedreven door vrienden of familie. Destijds koos ik op de HAVO “maar gewoon” voor het profiel Economie & Maatschappij. Er zijn genoeg kinderen in Nederland die twijfelen en die ouders hebben die niet betrokken zijn bij hun studiekeuzes. Bijvoorbeeld doordat ze een migratieachtergrond hebben en de taal niet machtig zijn. IMC heeft niet een directe invloed op de studiekeuze van de kinderen, maar zeker wel een indirecte. Als de kinderen kennismaken met verschillende onderwerpen zoals finance, geneeskunde of marketing leren ze snel wat ze wel en niet leuk vinden. Voorlichting in de vorm van interactieve lessen. En daar wil ik graag een bijdrage aan leveren!”

Wat doe jij dan?

“Gastdocent zijn! Leerlingen volgen een leertraject van 5 weken, op elke zondag (!), waarin ze een product moeten lanceren: van begin tot eind. Elke week wordt een ander onderdeel van het proces belicht door andere gastdocenten. Waar we nu mee bezig zijn is erg leuk: op zondag 2 april heb ik collega Layla en onze HR leidinggevende Angelo gevraagd om de les samen met mij te verzorgen. We bespreken onderwerpen als prijsbepaling, kostprijs en andere belangrijke onderdelen uit het ondernemingsplan. Aan het eind van de 5 weken krijgen alle leerlingen de mogelijkheid om hun T-shirt daadwerkelijk te ontwikkelen. Het groepje met het beste plan krijgt een prijs, als extra stimulatie. De winst van alle T-shirts gaan naar de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.”

Waarom is dit belangrijk voor je?

“Ik heb zelf een vluchtelingenachtergrond en kom ook uit Amsterdam West. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn een studierichting te kiezen en kan me goed identificeren met de doelgroep waar IMC zich op focust. Het delen van mijn ervaring en kennis met de volgende generatie geeft me veel energie. Het feit dat zij op zondag naar school willen, uit pure nieuwsgierigheid – en soms ook gewoon voor vermaak – vind ik boeiend.

Dat Interim Finance Group nu ook actief gaat meedragen aan IMC maakt me heel blij. Hoe meer we de jongeren kunnen inspireren, hoe beter. “

Een betere wereld begint bij jezelf

Goed werkgeverschap gaat wat ons betreft verder dan ons bedrijf en onze werkzaamheden. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de samenleving en veel van onze collega’s denken daar gelukkig hetzelfde over. De komende periode zetten we dan ook graag een aantal initiatieven in het zonnetje!

Benieuwd geraakt naar dit initiatief? Voor meer informatie neem je contact op met Angelo.

Solliciteer Direct!